/damacana-mi-su-aritma-cihazi-mi-
0538 544 69 60

Damacana Mı, Su Arıtma Cihazı Mı?

Salı 09 Ekim 2018

Her geçen gün sağlıklı yaşama daha fazla önem ve değer veriyoruz… Yediğimize, içtiğimize, soluduğumuz havaya, bastığımız toprağa daha çok dikkat ediyoruz. Haksız da sayılmayız. Çünkü sağlıklı bir yaşam daha mutlu bir yaşam anlamına geliyor.


Dünyanın önde gelen firmaları sağlıklı yaşam için ürünlerini, teknolojilerini geliştirmeyi sürdürüyor; bu konuda sorumluluk alıyor. Su teknoloji alanında dünya devi A. O. Smith de onlardan biri.


Sağlıklı yaşamda en büyük etken rol içtiğimiz ve kullandığımız suda… Hayatımızı nasıl su olmadan sürdüremeyeceğimizi biliyorsak, içtiğimiz veya kullandığımız suyun sağlıklı ve güvenilir olmasının ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz artık.


Yazımızı okuyan pek çok kişinin aklında sağlıklı su ile ilgili çeşitli soruların olduğunu biliyoruz. Bunlardan biri de “Damacana Su ile Su Arıtma Cihazı” arasındaki farklar… Çünkü artık, damacana sularına güvenmiyoruz.


 


Damacana su hakkında:


Ülkemiz, 1990´ların başında özellikle büyük şehirlerde altyapı eksikliklerinin neden olduğu önemli bir su sorunu yaşamaya başladı. Hem şebekeden yeterli su gelmiyordu hem de şebekeden gelen su sağlıksızdı. Şebeke suyuna alternatif olarak başlayan açık su satan su istasyonları halkın su ihtiyacını karşılamaya başladı. Ancak, denetlenmesi mümkün olamayacak şekilde çok sayıda açık su istasyonunun türemesi Sağlık Bakanlığı’nı önlem almaya zorladı ve su istasyonlarının açık su satışı engellendi. 1997 yılında ise açık suya alternatif bu kez polycarbonat damacana (tüp su) ambalajına izin verildi.


Verildi ama damacana sularla ilgili pek çok soru akılları karıştırmaya devam ediyor: “115 su markasının 105´i sınıfta kaldı!”, “İşte sağlıksız damacana su markaları!”, “Damacana sulardaki gizli tehlike!” ve benzeri binlerce haber gündemimize geliyor. Sağlıklı suya kavuşacağız sanırken nasıl üretildiğini, nasıl şişelendiğini bilmediğiniz suları içmek, kullanmak ister misiniz?


Sadece bunlar değil tabii. İçtiğimiz suyu alırken kullandığımız suyun da temiz olmasının gerektiğini biliyoruz. Musluğumuzdan akan suyu içmiyoruz ama çayımızı, yemeklerimizi onlarla yapıyor, meyve ve sebzemizi onlarla yıkıyoruz. Bu durumda içilen su gibi meyve sebzeleri yıkamak, çay demlemek, yemeklerde kullanmak üzere de damacana su alıyoruz. Ama ev ekonomimiz bundan etkilenince, daha ucuz damacana su alarak mutfağımızda kullanıyoruz.


Tabii, bir de lezzet faktörü var. Her damacananın suyu bizim damak tadımıza uymuyor. Hatta bir evde farklı damacanalar bulundurmak durumunda kalanlar oluyor.


Ayrıca 19 litrelik bir damacanayı taşımanın yarattığı sorun, günümüz dünyasının konforu ile eşleşir bir olgu değil!


 


Su arıtma cihazı ile daha sağlıklı, daha lezzetli, daha konforlu…


Bu noktada teknolojiden yararlanmak en doğru olanı. Nasıl ki ev ve iş yerlerimizde buzdolabı, fırın mutfaklarımızın vazgeçilmezi ise su arıtma cihazları da artık, tek ve en gerçek alternatifimiz.


Suyumuzun ne kadar sağlıklı olup olmadığını bilmek, lezzetinden ve temizliğinden emin olmak, konforunu yaşamak, musluktan akan suyu içmek veya kullanmak hepimizin hakkı.


 


A. O. Smith Su Arıtma Cihazları ileri teknoloji ürünü Çok Aşamalı Filtrasyon Teknolojisi ile suyunuzdan %99.9 oranında ağır metal, tarım ilacı, bakteri, virüs ve diğer zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlıyor. Size taze, temiz, leziz, sağlıklı, arıtılmış su kalıyor. Bu konuda “İçme Suyumuzu Neden Arıtmalıyız” yazımızı okuyabilirsiniz: 


Bir de bir ay boyunca damacanaya harcadığınız fiyatı hesaplayın… Aslında su arıtma cihazının ne kadar ekonomik olduğunu göreceksiniz. Hazırladığımız “Susayar” uygulaması bu konuda size yardımcı olacaktır. 


Ve tabii arıtma cihazı alırken de dikkat etmeniz gereken noktaların olduğunu tekrar hatırlatmalıyız! Bunun için de bir başka blog yazımızı öneriyoruz:


 


Su teknolojileri sektöründeki yaklaşık 150 yıllık deneyimimiz, dünya çapında yaygın üretim ve satış ağımız ile su ısıtma, su depolama ve su arıtma ürünlerinin dünyada lider üreticisi olarak su arıtma ürünleri ve teknolojileri hakkında tüm soru ve istekleriniz için bize ulaşabilirsiniz: 0850 222 02 67

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA