/saglikta-yeni-trend-su-detoksu
0538 544 69 60

Sağlıkta Yeni Trend Su Detoksu!

Pazartesi 26 Kasım 2018

Sağlıkta Yeni Trend: Su Detoksu!


Sağlıklı hayatın baş unsurlarından biri su… Uzmanların yüzyıllardır dikkat çektiği bir şifa kaynağı da aynı zamanda… Su içmeyi seviyor ya da sevmiyor olabilirsiniz, yeteri kadar su içiyor ya da içmiyor olabilirsiniz; sağlığınız için ayda bir kez olmak üzere vücudu arındırmak, rahatlatmak ve dinlendirmek için su detoksu yapabilirsiniz.


Detoks nedir diyerek başlayalım yazımıza! Detoks Latince kökenli bir kelime olan detoxification kelimesinin kısaltılmışı. Detoksifikasyon ise organizmanın zararlı olan toksik maddelerden temizlenmesi, arındırma demek. En etkili türü de “su detoksu”.


Su Detoksu nasıl hazırlanır?


Büyük bir sürahiye 8 su bardağı yani 2 litre suya dörde kesilmiş 1 adet limon, halka halka kesilmiş 1 adet salatalık, 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 adet misket limonu ve 10-15 adet nane yaprağı koyarak hazırlığımıza başlayabiliriz. Ağzı kapalı olarak muhafaza ettiğimiz suyumuzu birkaç saat dinlendirip detoks yaptığımız gün boyunca içebiliriz. Su detoksu yapmak istediğinizde hava sıcaksa, suyunuzun içine birkaç küp buz da atabilirsiniz.


Su detoksu yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var…


Su detoksunu nasıl su ile yapmalısınız? Su detoksunuzu temiz ve sağlıklı sudan yapıyor olmanız önemli! Önerimiz su detoksunuzu arıtılmış su ile yapmanız… “İçme suyumuzu neden arıtmalıyız?” yazımız aydınlatıcı olacaktır.


Kirli ve sağlıksız su ile hazırlanacak olan su detoksunun yarardan çok zararı olacaktır. Kirli ve sağlıksız su nedir diye düşünüyorsanız, “Kirli su içmenin insan sağlığına zararları!” başlıklı yazımızı okuyun.


Su arıtma cihazlarının diğer avantajlarını öğrenmek ve bilgi almak için 0850 222 02 67 nolu müşteri hizmetleri hattımızdan bize ulaşabilir ya da web sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Su detoksunu ne kadar sıklıkla yapmalıyız? Uzmanlar su detoksunun 15 günde bir yapılabileceğini söylüyorlar.


Su detoksu yaparken başka hiçbir şey yemeyecek miyiz? Su detoksu yapmak demek başka hiç bir şey yememek demek değil. Sadece su detoksu yaptığınız gün boyunca yağlı, ağır yemeklerden ve hamur işlerinden kaçının…


Su detoksu yaparken spor yapabilir miyiz? Düzenli olarak yaptığınız bir spor varsa devam edebilirsiniz yoksa bir saatlik yürüyüşler yapabilirsiniz.


Herkes su detoksu yapabilir mi? 18 yaş sonrasında herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes su detoksu yapabilir. Hamileler ve 65 yaş üstü kişiler ise uzman kontrolünde su detoksu uygulayabilir.


Su ile yaşanacak sağlıklı günler dileriz.


SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA