/su-aritma-cihazlari-zararli-mi-
0538 544 69 60

Su Arıtma Cihazları Zararlı Mı?

Pazartesi 11 Şubat 2019

Su ve sağlık! Birbiri ile doğrudan bağlantılı, iki önemli konu. Sağlıklı olmak, kalmak ve yaşamak için suya ihtiyacımız olduğu gibi suyun da sağlıklı olması gerekli! Suyun temiz, taze, sağlıklı olması içinse su arıtma cihazları var.


Sağlıklı suya ulaşmak için bir ihtiyaç olan su arıtma cihazları hakkında “Su arıtma cihazları zararlı mı?” diye düşünenler olmuyor değil! Bu konu ile ilgili birçok teknolojik cihazda olduğu gibi cihazların kalitesi, üretim kriterleri, teknolojisi ve doğru kullanımı çok önemli. Peki, bu kalite, üretim kriterleri, teknoloji ve doğru kullanım konusundaki endişelerimizi nasıl giderebiliriz?  Su arıtma cihazlarının üretim yeri birçok teknolojik cihazda olduğu gibi, Uzakdoğu ve Çin gibi insan gücünün daha ucuz olduğu ve maliyetin düşürülebildiği ülkeler… Ancak ismini yakından bildiğimiz birçok dünya devi firmanın da üretim yeri olan bu ülkelerde ürünlerin hangi standartlarda üretildiği önem kazanıyor. Global firmalar dünya ve Avrupa standartlarında olacak şekilde bu süreci yönetiyorlar. Bu nedenle kullanacağınız markanın doğrudan global bir üretici olması ve dünya standartlarında üretim yapıyor olması kalite ve üretim kriterleri konusunda endişelenmemenizi sağlayacaktır. Teknoloji ve doğru kullanım kriterlerine gelince, A. O. Smith Daisy Cihazımızı yakından inceleyerek bakalım. Ve “Su arıtma cihazları zararlı mı?” sorusunun cevabını birlikte verelim.


A. O. Smith 140 yılı aşkın süredir su teknolojileri üzerine çalışan, 10 ülkedeki 27 tesisinde, 10 bini aşkın çalışanı ile hizmet veren ve dünyada milyonlarca memnun müşterisi olan bir su teknolojileri firması. A. O. Smith geçtiğimiz yıl evsel ve ticari su arıtma cihazları, su yumuşatma ve hava arıtma sistemlerinin üretim, arge ve laboratuvar çalışmalarının yapılacağı tamamı 180.000 m2 bir alana kurulması planlanan üretim ve araştırma üssünün, 65.000 m2’lik ilk fazını tamamlayarak sektördeki yatırımlarını arttırmaktadır.


A. O. Smith Daisy Su Arıtma Cihazı 5 aşamalı filtrasyon teknolojisi ve A. O. Smith tarafından üretilen yenilikçi ve özel bir teknoloji olan ters osmoz, side stream membran teknolojisi ile kirli sudan %99.9 oranında ağır metal, tarım ilacı, bakteri, virüs ve diğer zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlıyor. Patentli membran teknolojisi, standart membranlara göre 1,5 kat daha uzun kullanım ömrü ve %56 düşük atık oranı ile su tasarrufu ve hızlı bardak doldurum imkanı ile dikkat çekiyor.


 


Performans Takip Sistemi cihazın filtre değişim zamanını gösteriyor, cihazın ve filtrelerinin uygun şartlarda arıtım yaptığı takip edilebiliyor. Bu sayede içtiğiniz suyun tazeliğine ve temizliğine güvenebilir,  her zaman taze ve temiz su içebilirsiniz.


Kompakt ve şık kabineti tozu ve kiri dışarıda tutarak suyunuzu her aşamada koruyor.


İçinde ve parçalarında kullanılan plastiğin de gıdaya ve içme suyuna uygunluk NSF 51 ve NSF 61 sertifikası bulunuyor.


Aynı zamanda Daisy, Frezya, Lily ve Lotus 75 TC modelleri için İTÜ’den İçme Suyu Uygunluk Test Raporları da mevcuttur.


Su arıtma cihazları ile ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar!


Bir yandan da “Su arıtma cihazları zararlı mı?” diyenler, su arıtma cihazlarının sudaki tüm mineralleri temizledikleri için sağlığa zararlı olduğunu iddia ediyorlar. Evet, sağlıklı olmak için vücudumuzun vitamin ve minerallere ihtiyacı var. Ama günlük ortalama mineral ihtiyacımızın nerdeyse tümünü %99’unu besinlerden, sadece %1’ini sudan karşılıyoruz. Bu konudaki yazımızı okumak isterseniz:


A. O. Smith Su Arıtma Cihazları “Musluktan sofranıza afiyetle... Güvenle.”


A. O. Smith sektöründe 145 yıllık deneyimi ve öncü teknolojisi ile dünyanın en yaygın ve en prestijli su teknolojileri üreticisi. Siz de A. O. Smith Su Arıtma Cihazları’nı güvenle kullanabilir, evinizde veya ofisinizde temiz, taze, lezzetli ve sağlıklı suya en konforlu biçimde ulaşabilirsiniz. Su arıtma ilgili her tür sorunuzu ister sosyal medya hesaplarımızdan ister web sayfamızdan ya da ister 0 850 222 02 67 numaralı çağrı merkezimizden bize iletebilirsiniz.

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA