/sudan-nasil-tasarruf-edilir
0538 544 69 60

Sudan Nasıl Tasarruf Edilir?

Cuma 01 Kasım 2019

Gezegenimizdeki suyu denetleyen bağımsız uluslararası derneklerin son verilerine göre, dünyada var olan temiz suyun sadece %0.4’ü kullanılabilir durumda. Üstelik bu sınırlı kaynağı 7 milyar nüfusla paylaşmak zorundayız. Artan tüketim alışkanlıklarını da düşündüğümüzde, su tasarrufu sadece çevre duyarlılığının ötesinde, her birey için yaşamsal sorumluluğumuz haline geldi. 

Günlük hayatlarımızda çok kolay değişikliklerle hem birey olarak ve hem de aileniz açısından su tasarrufu sağlayabiliriz.

 Banyo ve tuvalet kullandığınız suya dikkat! 

Evlerimizde harcadığımız suyun yarısından fazlası tek başına banyoda ve tuvalet kullanımında tüketilmektedir.

         •       Ellerinizi yıkama esnasında sabunla köpürtürken, tıraş olurken veya dişlerinizi fırçalarken aralarda mutlaka musluğunuzu kapatın. Tasarruf ettiğiniz suyun oranına inanmayacaksınız! Çünkü muslukları açık bıraktığımızda boşa akan su, yılda ortalama 12 tondur.

       •       Uzun süreli banyolar yerine, kısa duşlar alarak su tüketimini %25 oranında düşürebilirsiniz.

        •       Duştan önce sıcak suyun ısınmasını beklerken, harcanan suyun akıp gitmesini kolaylıkla önleyebilirsiniz. Sıcak su musluktan ya da duş başlığından gelinceye kadar akan ılık suyu bir kovada biriktirin. Sonrasında bu suyu, isterseniz tuvalette gider suyu olarak ya da ev

temizliğinde yerleri silerken değerlendirebilirsiniz.

        •       Tuvalet rezervuarını dikkatli kullanın; çiftli rezervuarların su tasarrufunu iki katına çıkardığı artık bilinen bir gerçek.

        •       Çamaşır  yıkamada da tasarruf yapmak sizin elinizde! Çamaşır makinesini tam dolmadan çalıştırmayın ya da hafif kirliler için kısa programları tercih edin.

       •       Musluklarınızı ve su tesisatınızı mutlaka gözden geçirin, kaçaklara ve su akıtmasına karşın bakım ve onarımları ihmal etmeyin. Bozuk bir rezervuarın boşa akıttığı su, en ciddi israf nedenlerinin başında gelmektedir.

 Mutfağınızda kullanılan tonlarca sudan tasarruf edebilirsiniz.  

        •       Bulaşık makinaları sadece 12 litre su harcayarak elde yıkamaya göre ciddi bir su kaybının önüne geçer. Günümüzde pek çok beyaz eşya ürününün su ve elektrik tasarruflu olarak dizayn edildiğini unutmayın.

       •       Mutfakta sebze ve meyveleri yıkarken bir kabı su ile doldurun ve malzemeleri bu kabın içinde yıkayın. Üstelik damlatacağınız birkaç damla sirke ile meyve ve sebzelerdeki tarım ilacı vb. dış etkenlerden de kurtulmuş olacaksınız... Bu yöntemle yılda ortalama 20 ton su

tasarrufu yapabilirsiniz.

       •       Makarna pişirdiğinizde haşlama sularını lavaboya dökmek yerine bir tencereye ayırın. Buzdolabında saklandığında tazeliğini koruyan bu haşlama suyu ile besleyici ve lezzetli çorbalar yapabilirsiniz.

       •       Sabah kahvaltısına yumurta kaynattığınızda bu suları sakın dökmeyin. Yumurtanın içindeki kalsiyum bu kaynatma suyuna da geçer. Çiçeklerinizi yumurtanın kaynamış suyu ile suladığınızda daha da canlanırlar.

       •       Eviniz bahçeli ise sulamada hortum ve ya fıskiye yerine damlama sulama sistemini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu yöntemle hem daha az su harcarsınız hem de bitkileriniz kökten sulanır, daha verimli olur.

      •       Balkon çiçeklerini ve bahçe sulamanızı günün erken ya da geç saatlerinde gerçekleştirin, bu sayede hem çiçekleriniz keskin güneş ışınlarından zarar görmez hem de toprağın su emilimi daha düşük seviyelerde olur.

 145 yıllık tecrübesi ile su teknolojileri sektörünün öncü firması A. O.Smith’in Su Arıtma Cihazları, evinizdeki içme suyu ihtiyacını karşılarken aynı zamanda doğa ve çevre dostu çözümler sunar. 

Özellikle plastik paketli suların dolum, sterilizasyon, lojistik, depolama ve sevkiyat gibi sektörel kalemleri karşında,  su arıtma cihazları doğal kaynakların da korunması konusunda avantaj sağlar. Örnek vermek gerekirse, ambalajlı su tüketimi için sadece ABD’de yıllık 61 milyon dolar harcanmakta ve bu suların sektörel üretimi için de yine var olan sınırlı su kaynakları endüstriler tarafından tüketilmektedir.

 Oysa A. O. Smith’in Su Arıtma Cihazları ile evinizin musluğundan akan suyunuzu güvenle içerken, hem gezegenimizin sınırlı kaynaklarını korumaya destek olursunuz, hem de ev içi su tüketiminde tasarruf sağlarsınız.

 Siz de evinizde hem güvenli hem de tasarruflu su kullanmak ve doğaya katkı sağlamak için bizimle 0.850.222 02 67 no’lu müşteri hattımızdan iletişime geçebilir, ya da bize sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz. İleri teknolojisi ile mutfağınıza içilebilir suyu getiren A. O. Smith Su Arıtma Cihazları, sizin evinizin de tercihi olsun!

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA