/suyunuzun-sertlik-derecesini-olcmeye-ne-dersiniz
0538 544 69 60

Suyunuzun Sertlik Derecesini Ölçmeye Ne Dersiniz?

Cuma 27 Nisan 2018
Hayat kaynağımız suyun bileşimini tanımlamak için kullanılan ölçütlerden biri de sertliktir. Suyun sertlik derecesi sudaki kalsiyum karbonat miktarına bağlıdır. En basit ifade ile, içerisinde çözünmüş olarak kalsiyum, magnezyum iyonlarını bulunduran sudur. Halk arasında, kireçli su olarak da nitelendirilir.
 
Sert sularda sabun tüketimi fazladır, sabun geç köpürür. Sert su, zamanla kendiliğinden veya ısıtıldığında hızla çözünürlülüğünü kaybederek geçtiği yüzeylere yapışmaya başlar. Su borularının içi hızla dolar, su basıncı ve akışı azalır. Artan kireçlenme yalıtkanlığa sebep olur ve elektrik tüketimi artar. Örneğin, bu tıkanma kalorifer tesisatında ise, yakıt tüketimi artar. Ayrıca, sert su deterjanın da temizleme gücünü azaltır ve yüzeyde kireç olarak adlandırılan mineral birikintileri bırakır. 
Musluğumuzdan akan suların sertlik oranı, şehirden şehire değişmekle birlikte, 2010 yılı tarihli Yıldız Teknik Üniversitesi araştırması sonucuna göre Türkiye´nin %83´ünün orta sert ve sert suya sahip olduğu tespit edilmiştir.
 
A. O. Smith su yumuşatma sistemleri, Triasoft MidiTriasoft MiniPearl Ultra ya da Pearl Ultra Mini suyunuzu yumuşatır, hem sağlığınızı hem de ev aletlerinizi korur.
 

Ayrıca A. O. Smith Su Yumuşatma Cihazları sayesinde,

 

  • Banyo sırasında az miktarda şampuan ile daha çok köpük ve kolay temizlik sağlarsınız. Yumuşak su, teninizde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm ve sağlıklı bir his bırakır.
     
  • Egzama ile bağlantılı kuruluk, kaşıntı, tahriş gibi deri rahatsızlıkları hafifler.
     
  • Çamaşır ve bulaşık makinelerinde kireç önleyici, tuz ve parlatıcı kullanımına gerek duyulmaz, deterjan kullanımınızı önemli ölçüde azaltır. Bütçenize katkı sağlar.
     
  • Çamaşırlar daha yumuşak ve temiz, bulaşıklar daha parlak ve lekesiz yıkanır.
     
  • Lavabo, küvet, klozet, musluk ve duş başlığı gibi yerlerde kireç oluşumu engellenir, böylece günlük temizliğe daha az zaman ayrılır.
     
  • Yumuşatılmış su, kireç oluşumunu engellediği için su tesisatının da ömrü uzar, dönemsel tamir aralığı artar, tamir masraflarınız azalır.
     
  • Kombinizden bulaşık makinenize, çamaşır makinenizden su ısıtıcınıza su ile sürekli temas eden elektrikli ev aletlerinizi daha uzun yıllar kullanmanızı sağlar.
 
A. O. Smith su yumuşatma sistemleri sadece müstakil evlerde değil; aynı zamanda villa, apartman girişi, çamaşırhane, küçük işletme ve araba yıkama istasyonlarında da sıklıkla kullanılmaktadır.
 
A. O. Smith Su Teknolojileri olarak, ev ve işyerlerinizdeki suyun ölçümlerini ücretsiz olarak yapmak ve ihtiyacınız olan çözümleri sunabilmemiz için, bize ulaşabilirsiniz.
0850 222 02 67 numaralı çağrı merkezimiz size yardımcı olacaktır. 

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA