/yaz-aylarinda-bol-su-icmezseniz-vucudunuza-ne-olur
0538 544 69 60

Yaz Aylarında Bol Su İçmezseniz Vücudunuza Ne Olur?

Pazartesi 20 Ağustos 2018

Yaz, çoğumuzun en sevdiği mevsim… Pırıl pırıl güneş, sıcacık hava, cıvıl cıvıl kuş sesleri ve mis gibi deniz… Hepsi güzel, güzel de; peki yazın vücudumuza neler oluyor? Evet, güneşte kalıyor, yanıyor, bol bol terliyoruz. Terleme ile bolca su, tuz ve mineral kaybediyoruz. Oysa su vücudumuz için olmazsa olmaz. Özellikle terleme ile yaz döneminde ihtiyacımız olan su miktarı hem daha fazla mineral harcadığımız için hem de daha fazla su kaybettiğimiz için diğer mevsimlere kıyasla daha fazla.



Yetişkin bir birey kış aylarında ortalama 1,5 litre su kaybı yaşarken yaz aylarında günde ortalama 2-2,5 litre arası su kaybı yaşıyor… Hatta yoğun fiziksel aktiviteler yapan kişilerin su kaybı 3-3,5 litreyi buluyor. Bu nedenle yaz aylarında su kaybını telafi etmek için su içme alışkanlığınızı artırmalıyız.



Yeterince su tüketmezsek vücudumuzda dehidrasyon başlar, yani vücudumuz aldığından daha fazla sıvı kaybeder. Dehidrasyon sıcak havanın da etkisiyle bıkkınlık, tahammülsüzlük, öfkelenme ve genel bir isteksizlik haliyle beraber konsantrasyonda azalma gibi olumsuz etkiler yaratır. Dehidrasyonun en çok görülen belirtisi yorgunluktur. İşte, yaz aylarında bazen daha yorgun hissetmenizin sebebi ya fazla su kaybı yaşamanız ya da yeterli içme suyu tüketmememizdir. Yorgun ve bitkin hissettiğiniz anlarda ilk olarak su tüketiminizi artırın. Gün içinde harcadığınız efor ve su atılımını dikkate alarak düzenli ve yeterli içme suyu tüketin.


Aynı zamanda yaz aylarında güneş ışınlarının tene teması cildimizi kurutmakta ve daha erken cilt kırışıklıklarının, cilt lekelenmelerinin, güneş yanıklarının ve çillenme gibi sorunların yaşanmasına sebep olmaktadır. Su kaybı ise bu sorunları daha da tetiklemektedir.


Su içemiyorum ayran, meyve suyu, soda ya da limonata içsem olur mu?


Bol sıvı tüketen bir toplumuz… Çay, kahve ve soft içecekler kafein içeriği nedeni ile sıvıdan aldığınız suyun daha fazlasının böbrek yoluyla atılmasına neden olur. Aslına bakarsak sıvı tüketimi su tüketimi demek değildir ve tam tersi susuz kalmanız demektir.


Su tüketmek için susamayı beklemeyin. Su içmeyi sevmiyorsanız, içme suyunuzun içine çubuk tarçın, elma ya da limon dilimi ekleyerek farklı tatlar elde edebilir, su içmeyi keyifli hale getirebilirsiniz.


Tüyolarımız için blogumuzu inceleyebilirsiniz:


İçtiğiniz suyun sağlıklı içme suyu olmasına dikkat etmelisiniz!


Yaklaşık 150 yıllık deneyimi ile dünyanın en prestijli su teknolojileri üreticisi A. O. Smith Ailesi olarak arıtılmış, lezzetli ve sağlıklı içme suyu tüketmeniz için su arıtma cihazı ve su sebili modellerimizi incelemenizi tavsiye ederiz… Su arıtma cihazlarımız ile musluğunuzdan sağlıklı ve lezzetli suya ulaşabilir; su sebillerimiz ile tek tuşla ister sıcak ister soğuk suyu kolayca içebilir, kullanabilirsiniz. Size ileri teknoloji ürünü cihazlarımız ile konforlu ve sağlıklı bir hayatın kapılarını açmak için su arıtma cihazlarımızla ve su sebillerimizle hizmet vermekten mutluluk duyarız.

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA