/alkali-su-ile-tanisin-son-yillarin-trendi-alkali-su-saglikli-mi
0538 544 69 60

Alkali Su ile Tanışın Son Yılların Trendi “Alkali Su” Sağlıklı Mı?

Pazartesi 07 Eylül 2020

Son günlerde, ´Alkali su nedir?´, ´Zayıflatır mı?´, ´Nasıl yapılır?´ gibi sorularla çokça karşılaşıyoruz. Peki siz alkali su ile tanıştınız mı? Toksinlerin atılımını kolaylaştıran pH değeri normal içme suyuna göre daha yüksek olan alkali su  son yıllarda pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Alkali  su hakkında aklınıza takılan sorular var ise bu yazımız tam da sizin için!

Alkali Su Nedir?

Alkali su, kimyasal açıdan bazik özellik taşıyan su anlamına gelir. Su, vücudumuzun yapısı gereği

önemli bir ögedir. İçtiğiniz suyun kaliteli olması; vücudunuza dirilik kazandırması, organlarınızın korunması ve sağlıklı şekilde gelişmesi için büyük önem arz eder.

Suyun pH değeri aslında o suyun ne kadar içilebilir olduğunun bir işaretidir. Asidite ve/veya baz değerini belirlemek için pH değerine bakılır. Eğer pH değeri 7 ise o madde, nötr bir maddedir. Eğer pH değeri 7 üzeri ise bazik, pH değeri 7 altı ise asidik özellikte olduğunu gösterir. Bu sebeple suyun pH değerinin 7 üzerinde olması önemlidir. Suyun pH değerinin 7 ve üzerinde olmasının yanı sıra suyun cam şişede olması, berrak ve tatsız olması da önemlidir. Bu bakımdan alım esnasında bu özelliklere dikkat edilmelidir.

Alkali Su Zayıflatır mı?

Alkali su yapısı itibarıyla baziktir ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bu nedenle  de bir çok diyet programında kullanılır. Alkali suyun zayıflamanın yanında daha bir çok özelliği de bulunur. 

Alkali suyun bize sağladığı faydalar ise şöyle;

Ödem oluşumunun önüne geçer ve vücutta bulunan ödemin giderilmesine yardımcı olur,

Cildi beslediği için yaşlanma belirtilerinin gecikmesini sağlar,

Cildi besler; tazelenmesini ve yenilenmesini sağlar,

Sindirim sistemini destekler ve bağışıklığı güçlendirir.

Peki alkali su nasıl yapılır? 

Karbonatlı su yöntemi: 

Yaklaşık 8 bardak içme suyunun içine bir çay kaşığı kadar karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. İşte alkali suyunuz hazır!

Limon yöntemi:

Yaklaşık 8 bardak içme suyunun içine yarım limon ekleyin  ve üzerine iki küçük tarçın çubuk atın. Biraz karıştırın ve bir gece bekletin. Ertesi sabaha hazır!

Bal ve limon karışımı: 

Ölçek olarak 8 su bardağı içme suyu kullanın. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ve dilimlenmiş yarım limon ekleyin. İyice karıştırın ve 4–5 saat sonra limon parçalarını alın ve keyifle tüketmeye başlayın!

Özellikle Bal ve Karbonat ile hazırladığınız alkali suyu tüketmeden önce bir sağlık probleminiz var ise doktorunuza danışmanızı öneririz.

Eğer bu tariflerle uğraşamam daha pratik bir yolu yok mu dersenizde sizleri A. O. Smith Frezya ile Tanışmanızı öneririz.

Alkali filtresiyle musluğunuzdan sadece mineraller geçebilir.

Frezya serisi, tezgah üstü ve tam boy kullanım modelleriyle eviniz ve ofisiniz için idealdir. Sıcak ve soğuk su seçenekleriyle, suyun pH derecesini artıran alkali filtresiyle, zararlı maddeleri, bakteri ve virüsleri suyunuzdan uzaklaştıran Ters Osmoz teknolojisiyle hijyenik ve ekonomik yeni nesil su sebilidir.

Alkali filtresi ile suyunuzun pH değeri, 8.0’ın üzerinde…

Frezya, alkali filtresiyle kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum gibi yararlı mineralleri suyunuza geri kazandırır. Suyun pH değerini 8.0 üzerine çıkararak suyu alkali hale getirir. Alkali filtre sayesinde elde edeceğiniz doğal mineralli ve yüksek pH’lı su ile vücudunuza ek mineral desteği sağlar.

A. O. Smith Frezya Serisine daha yakından bakmak ve alkali suya evinizde kolayca ulaşmak için tıklayın!

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA