/sebze-ve-meyvelerinizi-yikarken-dikkat
0538 544 69 60

Sebze ve Meyvelerinizi Yıkarken Dikkat!

Pazartesi 30 Kasım -1

Sebze ve meyveler, sağlıklı bir beslenmenin ve yaşamın vazgeçilmez parçasıdır. Doğanın cömert bir yansıması olan mineral ve vitamin zengini bu besinler hastalıklara karşı direncinizi artırıp bağışıklık sisteminizi güçlendirirken vücudunuzun en temel fonksiyonlarını sürdürebilmenize olanak sağlar.


Günümüzde güvenilir hijyen standartlarındaki market ortamlarında bulunan sebze ve meyveler bile artık çok çeşitli kimyasal ilaç ve koruyuculara maruz kalarak raflarda yerini alıyor. Kimyasal ve koruyucuların yanı sıra toprakta ya da ağaçta yetişen meyve ve sebzelerin üzerlerinde biriken bakteri, mantar, küf ve parazit gibi mikroorganizmalar ve toprağa yakın yetişen ürünler üzerinde bulunması muhtemel böcek yumurtaları da cabası…


Meyve ve sebzeler ister çiğ olarak tüketilsin, ister besin değerini kaybetmemesi için buharda ya da kısa süreli ısıda pişirilerek tüketilsin, her iki durumda da yemeden önce yapılması gereken en önemli işlem bu besinlerin yıkanmasıdır. Sık sık tüketilen sebze ve meyvelerin iyi ve doğru yıkanması sağlığınız için çok önemlidir.


Sebze ve meyveleri doğru yıkamak için ne yapılması gerekir?


Sebze ve meyveleri akan bir muslukta, türlerine göre ayırt ederek sırayla, teker teker ve bol su ile yıkamak, sonrasında ise kurulamak gerekir. Bu temizlik işleminde ana ihtiyacınız olan suyun temizliği ise en önemli önceliğimiz olmalı.


Peki musluğunuzdan akan şebeke suyu bu sebze ve meyveleri gerçekten arındırıyor mu?


Her ne kadar şebeke suları filtreleme işlemlerine tabi tutulsa da maalesef su evimizdeki musluğa gelmeden önce geçtiği su hatlarının içindeki bakteri, parazit ve ağır metallerden tam olarak temizlenemiyor. Dolayısıyla özellikle çiğ tüketilen sebze ve meyveleri temizlemek için şebeke suyu kullanmadan önce musluğunuzdan akan suyun sağlıklı ve temiz olduğundan emin olmanız gerekiyor.


Bu aşamada musluğunuzdan sağlıklı su elde etmenin en konforlu yöntemlerinden biri olan su arıtma cihazları öne çıkıyor. Peki ama su arıtma cihazlarının güvenilir olduğundan nasıl emin olabilirim diye soruyorsanız mutlaka bu blog yazımızı okuyun.



Dünyanın en prestijli su teknolojileri üreticisi A. O. Smith markalı su arıtma cihazları işte tam da bunun için var… A. O. Smith markalı su arıtma cihazları


*Patentli Side Stream Membran Teknolojisi

*Çok Aşamalı Filtrasyon Teknolojisi

*Filtrelerinizin değişim zamanını takip ederek güvenli kullanım imkanı sunan performans takip sistemi ile musluk suyunuzu temizleyerek, şebeke suyundaki ağır metal, bakteri ve diğer zararlı maddeleri %99 oranında yok ediyor.


A. O. Smith su arıtma cihazları sayesinde musluğunuzdan akan tertemiz suyun verdiği gönül rahatlığı ile meyve ve sebzelerinizi yıkayabilir, yemeklerinizde kullanabilir, çayınızı demleyebilir, susadıkça gönül rahatlığı ile içebilirsiniz.


A. O. Smith Su Arıtma Cihazlarını incelemek için tıklayın. Bize ulaşmak için 0850 222 0267

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA