/su-aritma-cihazi-alirken-dikkat-etmeniz-gereken-7-onemli-nokta
0538 544 69 60

Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 7 Önemli Nokta!

Cuma 08 Haziran 2018

Su hayatımızın yaşam kaynağı. Sağlıklı yaşam için sağlıklı su içmek önemli. Suyu içerek tüketmenin yanı sıra demlediğimiz çayı, pişirdiğimiz kahveyi onunla yapıyor; sebze ve meyvelerimizi onunla yıkıyor, yemeklerimizi onunla pişiriyoruz! Her ne kadar musluklarımızdan akan su belediyelerimiz tarafından arıtılsa da su borularla taşınırken kirleniyor ve dezenfekte etmek için kullanılan klor tadını değiştiriyor. Bu nedenle pek çoğumuz temiz, leziz ve sağlıklı su içmek ve kullanmak için kendi çözümlerimizi üretiyoruz.

Temiz, leziz ve sağlıklı suya ulaşmanın en emin yollarından biri su arıtma cihazları. Ama her su arıtma cihazı bize arzu ettiğimiz temiz, leziz ve sağlıklı suyu sağlamayabilir. Peki, su arıtma cihazı alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

GÜVENİLİR BİR ÜRETİCİSİ OLMASI

Su arıtma cihazı alırken mutlaka üretici firmayı ve firmanın ne kadar güvenilir olduğunu araştırmak gerekir. Sektöründe ürünleri ve hizmetleri ile güvenilir olmayı amaç edinmiş ve bunu kanıtlamış bir üreticiden cihaz almak arıtma cihazından elde edeceğiniz suyun sağlıklı olarak arıtılması ve firmanın satış ve satış sonrası her türlü ihtiyacınıza destek sağlayacağı konusunda en emin yol olacaktır.

DÜNYADA TERCİH EDİLEN BİR MARKA OLMASI

Her alanda olduğu gibi su arıtma cihazınızın da dünyaca bilinen ve tercih edilen bir marka olmasını öneririz. Global firmalara ait cihazlar dünya çapında birçok testten geçerek sertifika ile belgelendiriliyorlar. Bu tür firmaların ürünlerini tercih ederek merdiven altı, kalitesiz cihaz alma riskini tamamen ortadan kaldırırsınız.

İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ OLMASI

Standart ürünlerden üstün olan teknolojik cihazlar kullanımda size fayda ve kolaylık sağlayacaktır. Cihaz teknolojisi ve filtrelerin kalitesi sağlığınızda büyük etki yaratır. Sistemin ana işlevini filtreler görmektedir, ileri teknoloji ürünü dense de ancak güvenilir firmalardan alınan cihazlarda ters osmoz teknolojisinin faydalarından bahsedebiliriz.

DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ SERTİFİKALARA SAHİP OLMASI

Su arıtma sektöründe de ürünün kalitesini ortaya koyan sertifikalar vardır. Bu sertifikalar sayesinde firmanın dünya standartlarında üretim yapıp yapmadığını anlayabilirsiniz. Alacağınız ürünün NSF, WHO, WQA gibi sertifikaları olup olmadığını araştırabilirsiniz. Ancak burada gözden kaçırılmaması geren nokta alınan sertifikanın sistem içerisinde suyun temas ettiği tüm parçalara ya da sistemin tamamına mı yoksa sistem içerisindeki tek bir parçaya mı verildiğidir.  Günümüzde birçok firma tek bir parçaya ait sertifikayı cihaza hatta tüm cihazlarına ait gibi gösterebilmektedir.

SATIŞ SONRASI DA SİZİN YANINIZDA OLMASI

Sadece satış aşamasında değil sonrasında da tüm servis, soru,  istek ve ihtiyaçlarınızda yanınızda olacak bir firmanın ürününü tercih etmeniz size rahatlık sağlayacaktır. Özellikle yedek parça veya arıza durumunda muhatap bulunabilecek bir firmadan ürün alınması konusunda dikkatli olmalısınız.

FİYAT ARALIĞI

Su arıtma sektöründe ileri teknoloji ürünü ve ürün garantisi olan cihazların fiyat aralığı 1.000-2.500 TL arasındadır. Elbette pazarda daha düşük fiyatlı cihazlar da satılmaktadır. Ancak bu cihazların doğrudan sağlığınızı etkileyeceği unutulmamalıdır. Kaliteli, güvenilir ve garantili bir cihaz fiyat aralığı bu ortalamalardadır.

SORUMLULUĞUN FARKINDA OLMASI

Su arıtma ciddi ve sorumluluk isteyen, insan sağlığını doğrudan etkileyen bir sektördür. Su arıtma cihazınızı alırken üreticisinin sorumluluğunun farkında olması; sağlıklı su elde etmenizi sağlaması, insana ve doğaya önem vermesi, çevreye duyarlı teknolojiler üretme anlayışına sahip olması, sürdürülebilir yaşam kaynaklarının korunmasında etkisinin olması nedeni ile önemlidir.

A. O. Smith Su Teknolojileri A.Ş. sektöründe 144 yıllık deneyimi, dünya çapında yaygın üretim ve satış ağı ile nitelikli su ısıtma, su depolama ve su arıtma ürünlerinin dünyada lider üreticisidir. A. O. Smith Su Teknolojileri A.Ş. dünyada olduğu gibi Türkiye’de de su arıtma ekipmanlarında en üstün kaliteyi, yüksek seviyede teknik destek ile bir arada sunmayı prensip edinmiştir. Su arıtma ürünleri ve teknolojileri hakkında tüm soru ve istekleriniz için her zaman yanınızdayız.

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA