/yumusatici-sahibi-olmanin-10-avantaji
0538 544 69 60

Yumuşatıcı Sahibi Olmanın 10 Avantajı!

Pazartesi 22 Ekim 2018

Yumuşatıcı Sahibi Olmanın 10 Avantajı!


 


Öncelikle sert su nedir ondan bahsedelim:


İçinde fazla miktarda kalsiyum ve magnezyum tuzu bulunan sulara sert su denmektedir. Özellikle çözülmüş haldeki kalsiyum karbonat bir suyun sertliğine en fazla katkı yapan elementtir. Sert su; halk arasında, kalsiyum ve magnezyum elementlerinin fazla olması sebebiyle kireçli su olarak bilinir!


Musluklarımızdan suyumuz nasıl akıyor?


Musluklarımızdan akan suyun sertliği Türkiye’nin her şehrinde farklıdır. 2010 yılı tarihli Yıldız Teknik Üniversitesi araştırması sonucuna göre Türkiye´nin %83´ünün orta sert ve sert suya sahip olduğu tespit edilmiştir.


 


Peki, sert su kullanımının nelere neden olduğunu biliyor musunuz?


İşte, sert suyun dezavantajları ve yumuşak suyun avantajları!


1. Sabun tüketimi daha fazladır! Bunun sebebi sabunun sert suda geç köpürmesidir. Böylece hem su tüketimi hem de sabun, şampuan, deterjan gibi köpüren temizlik malzemelerinin kullanımı artar. Yumuşak su ise çok daha az miktarlarda sabunun kolayca köpürmesini sağlar; sabun, şampuan ve deterjan malzemeleri daha uzun sürede tüketilir.


2. Evdeki cihazlarınızda hasar oluşur! Sert su kombi, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazların ve su ısıtıcısı, ütü, kahve makinesi, çay makinesi gibi küçük ev aletlerinin ısıtma elemanlarında kireç birikmesiyle verimini düşürüp uzun vadede çalışmaz hale gelmesine neden olur. Yumuşak suda kireç oluşmaz, tüm cihazlarınız uzun yıllar sağlıklı bir şekilde çalışır.


3. Su tesisatınızda kalıntılar bırakır! Sert su, tesisatta zamanla kireç kalıntıları oluşturur. Bu kalıntılar hem ısı kaybına hem de suyun akış hızının düşmesine neden olur. Uzun vadede sert su nedeniyle özellikle metal tesisatların enerji kaybı ve onarım-yenileme ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Yumuşak su kullanımı ortalama %20 enerji tasarrufu sağlar.


4. Cildinizi kurutur! Sert sular ciltte kurumaya (kserozis) sebep olur, tabii kurumaya bağlı rahatsızlıkları da tetikler. Özellikle hassas ciltlerde egzama, kaşıntı, soyulma, pul pul olma gibi cilt rahatsızlıkları görülebilir. Kuruyan ve çatlayan cilt yüzeyi yaşam kalitesinin ve sağlığı olumsuz etkiler.


5. Saçlarınızın yıpranmasına sebep olur! Sert su kullanımı ile saçlarda çabuk yıpranma, kuruluk, sertleşme gibi sorunlar yaşanabilir. Yumuşak su ile yıkanmış saçlar doğal olarak daha yumuşak olacak, daha parlak görünecek ve daha kolay şekil alacaktır. Yumuşak su saçlarınızın da dostudur.


6. Çamaşırlarınız daha sert, bulaşıklarınız lekeli kalır! Ne kadar çok yumuşatıcı kullanılırsa kullanılsın, yumuşatıcı sert suda yıkanan çamaşırlara etki etmez. Çünkü kumaşların dokuları arasında biriken kireç giysilerin sert kalmasına neden olur. Ayrıca bulaşık makinesinden çıkardığınız bardak, tabak, kaşık gibi eşyalarınızın üstünde kirece bağlı lekelenmeler oluşur. Yumuşak su kullanılan evlerde çamaşırlar da yumuşacık olur, bulaşıklarınız parlak ve lekesiz temizlenir.


7. Bardak ve tabaklarınızın çizilmesine yol açar! Sert su aşındırıcı etkisiyle bulaşık makinesiyle ya da elde yıkanan bulaşıkların çizilmesine ve kılcal aşındırmalara yol açar. Çizilen yüzey zamanla bakteri barındırmaya başlar.


8. Yemekleriniz lezzetini kaybeder! Sert su ile hazırlanan yemeklere bol miktarda kireç aktarıldığı için kaynayan yemeğinizin dibine yerleşen kireç tortuları yemeklerinizin lezzetini kaybetmesine yol açar, damak tadınızı bozar. Sert su ile demlenen çay ve kahve lezzetsiz olurken rengi de bulanık ve normalden daha koyu olur.


9. Kireçli görünüm bırakır! Kim istemez ki temiz ve parlak bir görünüme sahip musluk, lavabo, küvet, duş başlığı. Ancak sert su özellikle belirttiğimiz yerlerde kuruduğunda lekelenmeler meydana gelir; mat ve temiz olmayan sarı lekeler oluşturur.


10. Zaman kaybettirir! Sert suların sebep olduğu yüzeysel kirleri temizlemek zamanınızı alacaktır daha da kötüsü ne kadar uğraşırsanız uğraşın ne yazık ki bu görünüm sert su musluğunuzdan aktığı sürece devam edecektir. Yumuşak sular leke bırakmaz, parlaklık ve temiz görünüm sağlar.


 


 


Su Yumuşatma Sistemleri suyunuzu yumuşatarak hayatınıza fark edilir konfor sağlar…


Yumuşak suyun avantajlarından siz de faydalanmak istiyorsanız su yumuşatma sistemlerimizi incelemek için tıklayınız. 


Tüm soru ve istekleriniz için de bizimle iletişime geçebilirsiniz. 0850 222 02 67

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA