/su-aritma-mineralleri-oldurur-mu-
0538 544 69 60

Su Arıtma Mineralleri Öldürür mü?

Pazartesi 22 Ocak 2018

Artık uzun yaşam kadar, sağlıklı ve kaliteli yaşam da önemli.  Bunu sağlayabilmenin en önemli yolu ise sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçiyor. Bu yüzden içtiğimiz suyun ve yediğimiz besinlerin kalitesi büyük önem taşıyor. 


 

Bu kaliteyi belirleyen en önemli unsur, suyun içerisinde bulunan bileşenler. İnsan vücudunun sağlıklı çalışabilmesi için kendi içinde oluşturamadığı ve dışardan alması gereken vitamin ve minareller bulunmakta. Hayati önem arz eden bu mineraller; kalsiyum, iyot, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum ve çinkodur diyebiliriz. Mineraller, diş ve kemik yapısının sağlıklı olmasını, kalbin sağlıklı çalışmasını, kas fonksiyonlarının sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca, üreme, hücre korunması, dolaşım ve sinir sistemi gibi sayısız faydası vardır.

 

Peki, bu mineralleri nasıl temin edebiliriz?

 

“Vücudumuzun mineral ihtiyacını nasıl karşılarız” ve “Su arıtma cihazları sudaki mineralleri öldürür mü?” sorusu en sık gelen bir sorulardan.

Günlük ortalama mineral ihtiyacımızın %99’unu besinlerden, sadece %1’ini su ile karşılarız. Yani sanılanın aksine su, başlı başına bir mineral deposu değildir. Bir günlük mineral ihtiyacımızı sadece sudan karşılamak durumunda kalsaydık, toplamda 1 tona yakın su içmek durumunda kalırdık. 

 

Sağlıklı ve lezzetli arıtılmış su sayesinde…

 

A. O. Smith Su Arıtma Cihazları, suyun içinde bulunan bütün zararlı maddeleri hapsederek, evinizde güvenle içeceğiniz sağlıklı ve lezzetli suyu kullanma imkânı verir. Yemeklerinizde, çayınızda, kahvenizde kullanacağınız su arıtma cihazlarının suyu ile birçok hastalıktan da korunmuş olursunuz. Arıtılmış su hücre emilimini kolaylaştırdığından böbreklerin ve bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar. Su arıtma cihazından çıkan arıtılmış su, diğer sulara göre kanda çok daha hızlı dolaşır; bu sayede insan bedenine enerji vermekte ve yaşam kalitesini arttırmaktadır.

 

Öncelikli mineraller arasında yer alan kalsiyum, iyot, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum ve çinkonun yoğun olarak yer aldığı besinler ise şu şekildedir.

 

 

Hangi vitamin hangi besinden geliyor?

 

Kalsiyum: Süt ve süt ürünleri, karalahana, brokoli, somon, pekmez, soya sütü, kuru üzüm, incir 

İyot: İyotlu tuz, süt, deniz yosunu, deniz kabukları 

Demir: Ispanak, dana eti, fasulye, yeşil yapraklı sebzeler, kuru erik, kuru üzüm 

Magnezyum: Yulaf ezmesi, pirinç, yoğurt, elma, greyfurt, susam, buğday

Potasyum: Muz, kayısı, hurma, karpuz, patates, bal kabağı

Çinko: Koyun ve kuzu eti, yumurta, fındık, mantar, ceviz, mercimek

Fosfor: Balık, mısır, kuşkonmaz, kuru meyveler, yumurta, süt ürünleri 

 

Sağlıklı bir yaşam için vitamin ve minerallerinizi yiyeceklerinizden, sağlıklı ve leziz suyunuzu ekonomik ve modern su arıtma cihazları ile A. O. Smith’den alabilirsiniz.


Daisy Su Arıtma cihazını incelemek için tıklayınız.

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA