/suyun-icinde-neler-var-ya-iyi-suyun
0538 544 69 60

Suyun İçinde Neler Var? Ya İyi Suyun?

Pazartesi 20 Kasım 2017

H2O diye bildiğimiz su, sadece hidrojen ve oksijenden mi oluşuyor? Her su iyi su mudur? İyi suyun içinde neler vardır?


Suyun hidrojenle oksijenden oluştuğunu hepimiz biliriz. Bu saf sudur. Doğada H2O halinde bulunan saf sudan söz etmek pek mümkün değildir. Çünkü su çözücü özelliği ile temas ettiği her şeyi çözer. Bu nedenle de doğada karşılaştığı yeryüzü oluşumlarının içeriklerini çözerek içine alır. Suyun saf haline en yakın şekli yağmur suyudur. Ama zaten içmemiz gereken su saf su değil, iyi sudur.


İnsan nüfusunun ve kentleşmenin artışı ile doğada bulunan ve evimize ulaşan su her zaman iyi su değildir.


Suyun hava ile birlikte yaşam kaynaklarımızdan bir olduğunu düşündüğümüzde öncelikle suyun sağlığımıza direkt etkisi tartışılamaz.

İyi su sağlığımıza olumlu katkı sağlayan sudur.

İyi su berraktır, su eğer bulanıksa içinde organik ve inorganik maddeler var demektir.

İyi su renksizdir, endüstriyel atıklardan arındırılmıştır.

İyi su hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermez.

İyi suyun içinde demir ve mangan gibi elementler, arsenik, nitrat gibi maddeler olmamalıdır.


İyi su nasıl, nerede bulunur?

Bugün dünyamızda iyi su elde etmenin en güvenilir ve kolay yöntemlerinden biri suyunuzu arıtmaktır. Ama her arıtılmış su iyi su değildir. Su arıtımı oldukça önemli bir işlemdir. Günümüz teknolojisinde özellikle ters osmoz sistemi suyu arıtarak iyi su kullanmamızı sağlar.


Ters osmoz sistemi ile iyi su nasıl elde edilir?

Ters osmoz sistemi sudan %99.9 oranında ağır metal, tarım ilacı, bakteri, virüs ve diğer zararlı maddelerin arıtılmasını sağlarken UV sistemi suda bakteri giderimi yapar. Ters osmoz sisteminde; su, yüksek basınç ile membranlar üzerindeki gözeneklerden geçer. Bu işlem sırasında suyun içindeki maddelerin çoğu bu gözeneklerden geçemez. Bu işlem sayesinde filtrasyon sistemlerine göre daha iyi su kalitesi elde edilir. Ters osmoz membranları ile tüm çözünmüş tuzlar, inorganik moleküller, molekül ağırlığı büyük olan organik moleküller giderilmektedir.


A. O. Smith Su Teknolojileri, 143 yıllık deneyimi ile “iyi suya” ulaşmanız için çalışır. Ters osmoz, su yumuşatma, iyon giderme, nihai arıtma sistemleri gibi yüksek kalitede evsel, ticari ve endüstriyel sistemler sunar.


“İyi su” için ileri teknoloji A. O. Smith ürünlerini inceleyin.  


Daisy su arıtma cihazını incelemek için tıklayınız.


Lily su arıyma cihazını incelemk için tıklayınız.

SAĞLIKLI SU İÇMEYE BAŞLA